Blog

Hoe kan ik mijn geschreven werk relatief goedkoop te koop aanbieden? Een algemeen overzicht

 

Ik ben heel blij dat ik nu leef, gezien het feit dat we tegenwoordig zoveel meer opties tot onze beschikking hebben als het gaat om het publiceren van ons werk voor het publiek. Voor de duidelijkheid ga ik ervan uit dat u een boek of soortgelijke publicatie heeft geschreven dat u in een bepaalde niche op de markt wilt brengen. Vroeger moest je je werkmanuscript indienen bij een aantal traditionele boekuitgevers en dan wachten op een reactie, positief of negatief. Als u een niet-gepubliceerde auteur was, zou het een zware taak kunnen zijn.

Snel vooruit naar onze huidige tijd waarin technologie ons in staat heeft gesteld bijna alles zelf te publiceren. In wezen moet u uw boek schrijven, wat u kunt doen met een tekstverwerkingsprogramma dat beschikbaar is als onderdeel van veel computersoftwarepakketten wanneer u een computer koopt of als alternatief kunt u gratis of goedkope programma’s downloaden van verschillende sites zoals Lotus Symphony of Ashampoo. Het beste is hier om op Google te zoeken naar geschikte software voor tekstverwerkingsprogramma’s.

Als je eenmaal je boek hebt geschreven,Donateurs wervenΒ  is het een goed idee om het vervolgens te converteren naar een formaat dat portable document-formaat of pdf wordt genoemd, wat ook weer kan worden gedaan met programma’s die gratis zijn. Lotus Symphony bevat deze optie zelfs als onderdeel van hun nieuwste release. Dit is een formaat dat op alle computertypen kan worden gelezen met gratis software van Adobe en is dus de voorkeursmethode voor het presenteren van uw eBook of elektronisch boek.

Nu kan uw website worden gemaakt met een softwarepakket zoals WordPress, wat ook weer een gratis pakket is. Als je erg onzeker bent over je weg op een computer, zijn er gratis sites zoals Blogger.com en kun je gratis een account registreren door de vereiste velden in te vullen, zoals je naam en e-mailadres. Als u klaar bent, kunt u kiezen uit verschillende thema’s voor het uiterlijk van uw site. Zodra dit is gebeurd, schrijft u in wezen een overtuigende verkoopbrief voor uw boek en creΓ«ert u een verlangen in de hoofden van uw lezers om uw boek te downloaden.

Nu weet ik zeker dat uw volgende vraag iets is in de trant van de betalingsgegevens. Er zijn tal van diensten, waaronder bedrijven zoals Paypal.com. Ze vereisen ook dat u zich registreert, met een paar meer gegevens van u, aangezien zij namens u betalingen kunnen accepteren en deze vervolgens naar uw bankrekening kunnen doorsturen. Hiermee kunt u speciale knoppen voor uw website maken die u vervolgens op uw blog of website kunt plaatsen om de verkoop van uw boek mogelijk te maken.

Ik realiseer me dat dit een zeer algemeen overzicht is van de manieren om uw boek online op de markt te brengen, maar begrijp alsjeblieft dat dit bedoeld is als inleiding om u de duidelijkheid te geven dat het mogelijk is. Bovendien hoeft je eerste poging geen kunstwerk te zijn. Ik ken veel zelfgepubliceerde auteurs die op dezelfde manier begonnen en hun sites en marketing verbeterden naarmate ze beter werden en meer begrepen. Ondertussen waren ze online en beschikbaar om te verkopen aan potentiΓ«le kopers.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *