Blog

Hoe houdt u uw boot veilig?

Varen kan heerlijk zijn, maar het is erg belangrijk om uw boot in de juiste ruimte te houden. Er zijn veel magazijnen met opslagfaciliteiten voor boten en jachten. Particulieren kunnen kiezen uit verschillende opbergmogelijkheden. Opslagfaciliteiten zorgen ervoor dat boten in goede staat worden gestald en onderhouden.

Opslag is de beste oplossing om uw boot veilig te houden en schade door extreme temperaturen, regen, sneeuw, wind en meer te voorkomen.

Natte of droge bootstalling?

Jachthavens voor natte opslag kunnen zowel overdekte als onoverdekte opslag bieden. Afgesloten opslag beschermt uw bootsloten tegen de elementen die het kunnen beschadigen. Het voordeel van het gebruik van een natte stalling is dat de boot er direct uit kan om te zeilen of te cruisen.

Jachthavens voor droge opslag slaan boten doorgaans droog op in garageachtige constructies. Dit voorkomt schade door water en andere elementen. Het behoudt ook de afwerking en bekleding van de boot. Een droge ligplaats geschikt voor kleine boten, maar mogelijk niet geschikt voor grotere boten. Het nadeel van het gebruik van een droge schuur is dat je de boot op de rails moet zetten en naar het water moet sturen elke keer dat je hem wilt gebruiken.

Bootstalling binnen of buiten?
Bij het gebruik van inpandige stallingen heeft u veel mogelijkheden. Als je de mogelijkheid krijgt om op een binnen opgeslagen boot te werken, is het altijd beter om te weigeren, aangezien de meeste ongevallen en branden door dergelijk werk worden veroorzaakt.

Buitenopslag van boten loopt altijd het risico op schade door weersomstandigheden en vandalisme. Buitenfaciliteiten zijn het beste voor degenen die vaak en binnen enkele minuten van water willen genieten. Het kost ook minder in vergelijking met binnenopslag.

opslag dienst
Veel boot- of jachtopslagbedrijven bieden een verscheidenheid aan diensten, waaronder:

* Algemene reparaties
* Verkoop en koop nieuwe en gebruikte boten
* Repareer osmotische blaren
* Glanzende afwerking
* lassen
* Hogedrukreiniging
* Mastreparatie
* Schilderen en polijsten van de bodem van de boot
* Boot winterklaar maken
* Ren en draag met opslag
* Reinigen, waxen en detailen
* Verkoop en installatie van accessoires
* Docking, starthelling
* brandstofservice
* Bootverhuur
* Verhuur van jetski’s en pontons

Opslagbeveiliging en veiligheid

β€’ Controleer het archiefbedrijf alvorens vast te leggen.
β€’ Zorg ervoor dat de botenstalling 24 uur per dag beveiligers heeft. Beveiligingsmaatregelen moeten hoge omtrekmuren, bewakingscamera’s en elektronische sloten omvatten.
β€’ Gebruik geen krappe opslagfaciliteiten op boten. Kies een voorziening die vrije en gemakkelijke beweging binnen de opslagruimte mogelijk maakt en tegelijkertijd schade voorkomt.
β€’ De boot moet bij opslag afgedekt zijn.
β€’ Houd de faciliteit stofvrij door regelmatig schoon te maken.

Zorg ervoor dat u verzekerd bent voordat u de huurovereenkomst ondertekent.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *