Blog

Elektrische fietsconversie – de Chinese connectie

Fietsen is zo’n eenvoudig plezier en een geweldige oefening! De fiets bestaat al meer dan honderd jaar en heeft talloze ontwikkelingen doorgemaakt. Een enorm groeiende trend is die van de ombouw van elektrische fietsen. Nu hebben mijn vrouw en ik allebei een fiets en gebruiken we die waarschijnlijk een keer per week. We gaan meestal over fietspaden die geweldig zijn als je alleen maar een beetje wilt bewegen. Soms nemen we onze Golden Retriever “Max” (ja, ik weet dat het de meest voorkomende hondennaam is, maar ach, ik ben niet erg inventief!). Hoe dan ook, Max is vier jaar oud en traint behoorlijk als hij met ons mee jogt op de fietspaden. Dat klopt, hij jogt gewoon mee en hoeft niet te rennen, want we zijn oud en trappen langzaam!

Maar ik dwaal af. De wereld van 5x elektrische fiets kopen is aan het veranderen. Nu de wereld zich meer zorgen maakt over de opwarming van de aarde en de hoge benzinekosten (laat me niet beginnen over de oliemaatschappijen en hun krankzinnige winsten!), is iedereen op zoek naar redelijke alternatieven. Manieren om hun “koolstofvoetafdruk” te verkleinen en transportkosten te verlagen.

Een snel groeiend segment is dat van de ombouw van elektrische fietsen. Het is een manier om van uw handbediende fiets een fiets te maken die in wezen zichzelf trapt! Stelt u zich eens voor dat u op uw gemotoriseerde fiets langs het drukke verkeer glijdt, ontspannen en zweetvrij!

De fiets was een symbool van China in meer doctrinaire communistische tijden, toen bijna niemand een auto bezat. Zelfs nu, bijna twee decennia nadat het land zijn grote sprong naar het kapitalisme en het gebruik van de auto begon, heeft het nog steeds 430 miljoen fietsen volgens de telling van de overheid, meer dan elektrische fietsen en scooters 7-tegen-1.

Maar de productie van elektrische tweewielers is enorm gestegen van minder dan 200.000 acht jaar geleden tot 22 miljoen vorig jaar alleen, voornamelijk voor de binnenlandse markt. De industrie schat dat er vandaag ongeveer 65 miljoen op de Chinese wegen rijden.

Een Chinese vrouw vertelde: “Ik rijd graag op mijn e-bike tijdens de spits en lach soms graag om de mensen die vastzitten in taxi’s. Het is zo handig en nuttig in Shanghai, aangezien het verkeer erger is dan ooit.”

In China is het gebruik van elektrische tweewielers enorm gestegen van minder dan 200.000 acht jaar geleden tot 22 miljoen vorig jaar, voornamelijk voor de binnenlandse markt. De industrie schat dat er ongeveer 65 miljoen op de Chinese wegen rijden.

De trend slaat aan in de Verenigde Staten en elders. Het kost slechts centjes om de batterijen op te laden voor dagelijks gebruik.

In Japan hebben plug-in fietsen de voorkeur van prijsbewuste bedrijven en oudere pendelaars.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *