Blog

Χάστε βάρος, κερδίστε χρήματα: Η Herbalife αποδίδει πραγματικά ή είναι απλώς ένα σχέδιο;

 

Τα προϊόντα Herbalife είναι προϊόντα υγείας και προσωπικής φροντίδας που κυμαίνονται από σέικ πρωτεΐνης και συμπληρώματα φυσικής κατάστασης έως προϊόντα περιποίησης δέρματος. Herbalife Formula 1 είναι επίσης αρκετά προοδευτική ώστε να συμπεριλάβει χορτοφαγικά προϊόντα και προϊόντα kosher, κάτι που είναι εξαιρετικό για να διασφαλιστεί ότι δεν αποκλείουν σημαντικές αγορές που αφορούν τη συνείδηση της υγείας.

Ο ιδρυτής Mark Hughes ξεκίνησε την εταιρεία από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να ζήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ενώ κερδίζουν επιπλέον εισόδημα προσφέροντας το προϊόν μέσω του μοντέλου άμεσης πώλησης. Οι διανομείς χρησιμοποίησαν το σλόγκαν της εταιρείας “Lose Weight Now, Ask Me How”. Εάν είστε άνω των 35 ετών, πιθανότατα θα θυμάστε τις πινακίδες στην άκρη του δρόμου ή τα φυλλάδια στο αυτοκίνητό σας.

Πριν από το Διαδίκτυο, οι τακτικές μάρκετινγκ περιλάμβαναν πινακίδες, αφίσες, φυλλάδια, επαγγελματικές κάρτες και σήματα για να φέρνουν τους ανθρώπους σε σεμινάρια ή όπως τα ονομάζουμε σήμερα PBR ή ιδιωτικές επιχειρηματικές δεξιώσεις. Χρησιμοποιώντας αυτές τις τακτικές διαφήμισης από τη βάση, η Herbalife κατάφερε να επεκταθεί στον Καναδά.

Τον Οκτώβριο του 2010, η Herbalife άνοιξε το έδαφος σε μια νέα μονάδα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την εξόρυξη βοτανικών ενώσεων για τα προϊόντα της. Η εγκατάσταση αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική μέχρι το τέλος του 2011.

Όπως τόσες άλλες εταιρείες, τόσο παραδοσιακές όσο και άμεσες, η Herbalife έχει δει το μερίδιό της σε αγωγές, καμία από τις οποίες δεν έφτανε ποτέ σε τίποτα: Οι περισσότερες έχουν να κάνουν με τα βότανα που χρησιμοποιούνται στο προϊόν, κάτι που προσωπικά βρίσκω απολύτως γελοίο. Εννοώ ότι αν κάποιος κάνει κατάχρηση κάτι, έχει επιπτώσεις. Εάν αποφασίσετε να συμπληρώσετε υπερβολικά το σώμα σας με οτιδήποτε, το σώμα σας θα ανταποκριθεί. Ερεθίζει τη μύξα μου όταν οι μάζες διώκονται για τη βλακεία των λίγων. Σημείο, μην μηνύσετε μια εταιρεία επειδή δεν ακολουθήσατε τις οδηγίες και κάνατε υπερβολική δόση στον Ma Huang! Βγαίνοντας από το κουτί σαπουνιού, σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

Η Herbalife ήταν η συνείδηση του κόσμου και της κοινότητας από την οποία επωφελείται και έκανε πάντα μια προσπάθεια να είναι εκτός αυτής. Το 1994 ο Mark Hughes δημιούργησε το Herbalife Family Foundation (HFF) είναι ένα πρόγραμμα που διευθύνει η Herbalife για να ταΐσει παιδιά σε κίνδυνο παγκοσμίως, δημιουργώντας προγράμματα και υποστηρίζοντας μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Το 1998 το HFF έχτισε ένα ορφανοτροφείο στη Βραζιλία, το οποίο εξακολουθεί να υποστηρίζεται μέχρι σήμερα. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 45 προγράμματα της Casa Herbalife παγκοσμίως που ταΐζουν πάνω από 12.000 παιδιά κάθε μέρα.

Εκτός από την παγκόσμια ευαισθητοποίηση και συμμετοχή της, η Herbalife ανακηρύχθηκε ως οι 15 καλύτερες εταιρείες της Αμερικής από το Men’s Fitness και οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στο εταιρικό πρόγραμμα Wellness for Life.

Δεν είμαι διανομέας της Herbalife, αλλά πιστεύω στην αποστολή και το επιχειρηματικό της μοντέλο. Νομίζω ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο για βελτίωση με την εισαγωγή νέων και σέξι προϊόντων, την επέκταση σε νέες αγορές και τη συνέχιση της παγκόσμιας κοινωνικής τους συμμετοχής. Αλλά, μην παίρνετε το λόγο μου για αυτό. Όπως με κάθε νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνετε τη δέουσα επιμέλεια και την έρευνα ό,τι μπορείτε για να διασφαλίσετε ότι κάνετε τη σωστή επιλογή για εσάς.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *